Левски се наложи с минималното 1:0 над Черно море в последния мач от 22-я кръг на А група. По този начин се запази статуквото на върха в елита, като „сините” имат 48 точки, осем по-малко от лидера Литекс, и шест повече от третия ЦСКА. Любопитното е, че и трите отбора на върха в подреждането записаха победи с по 1:0 в този кръг.

Левски и Черно море направиха интересен двубой, с достатъчно положения и за по-сериозен резултат. „Моряците” можеха да стигнат и поне до равенство, като през първото полувреме имаха и най-чистата ситуация, но не успяха да реализират нищо.

Защитникът Иво Иванов стана единственият голмайстор в мача, в първата част от второто полувреме, като се оказа, че неговото попадение е с цената на три точки за Левски.

Мачът стартира със сериозна неприятност за Черно море, като още в 17-та минута титулярният страж Илко Пиргов получи контузия. В 24-та минута той призна, че не може да продължи, и се наложи да бъде сменен от Петър Денчев.

Междувременно в 21-та минута Левски имаше и претенции за дузпа, когато топката бе свалена в пеналта към Иса, той я изпрати към Дарко Тасевски, който не успя да стреля точно, защото не нацели добре топката. Имаше съприкосновение между македонеца и Александров, но след шута, и реферът не уважи желанието на Левски за дузпа.

Най-доброто положение през това първо полувреме бе в 36-та минута, след центриране отдясно в пеналта на Левски, Дончо Атанасов се размина за малко да засече във вратата на Пламен Илиев.

На почивката Дарко Тасевски напусна принудително заради контузия, като на негово място в състава на домакините се появи Даниел Димов. Второто полувреме започна по-мощно за Левски, и след три-четири удара по посока на Денчев, резултатът все пак бе открит.

При една изсипана топка в наказателното поле, в 57-та минута, след центриране на Йовов от корнер, Денчев не се намеси добре, топката попадна на непокрития Иво Иванов, чийто диагонален шут от седем-осем метра бе точен. Последваха по-кротки минути на стадион „Георги Аспарухов”, а след попадението, Черно море имаше по-изгодни възможности да изравни, отколкото Левски да вкара отново.

Адемар и Тиаго се разминаха на два пъти с възможността да направят 1:1. Христо Йовов пък можеше да осигури комфорт на „сините”, но в 82-та минута нацели напречната греда с мощен удар от двайсетина метра.

Въпреки опита за някакъв натиск накрая от страна на Черно море, Левски се справи добре, и без нерви стигна до трите точки.