Старши треньорът на Берое Ивко Ганачев заяви на първата тренировка на тима за новия сезон, че се нуждае още от футболисти на позициите десен бек и централен нападател.

„Отборът се нуждае от нов нападател и десен бек, ще продължим да следим футболистите на пазара, които ни се предлагат. Също така, в следващите дни ще дойдат още нови играчи на проби, които ще бъдат тествани. Събрах Александър Томаш и Петър Костадинов, защото са млади и искат да работят. Доволен съм, че се събрахме такъв млад екип, който е амбициран да работи“, бяха първите думи на специалиста.

„Това са футболисти, които ще ни помогнат. Освободихме доста футболисти в средата на терена и привлякохме две нови попълнения в средата на терена. Има още няколко футболисти на проби. Ще преценим кои от тях могат да помогнат на отбора”, сподели старши треньорът на Берое.

„Мартинс не играе като централен нападател, а зад нападателя в халфовата линия. Може в ляво и дясно. Не го взимаме за централен нападател. Там продължаваме да търсим. Има едно момче на проби - Арчи, който е типичен централен нападател. Ще видим как ще минат пробите с него и ако не ще търим други”, добави Ганчев.

„Целите са най-напред да затвърдим доброто представяне, което направихме през пролетния полусезон и да направим едно по-добро класиране от миналия сезон, защото това представяне, което беше знаем, че не приляга на отбора на Берое. Целите ще са за класиране много по-напред. Ще се стремим да сме в челото на таблицата.”

„Аз казах и преди това, че ще разчитам на около 24 футболиста плюс трима вратари. В момента има двама футболисти на проби, утре ще пристигнат още един-двама и вече в хода на подготовката ще преценим колко да са в отбора. Постовете на които се нуждаем от футболисти са централен нападател и десен бранител. На това ще наблегнем. Ако излезе нещо интересно на другите постове - например десен външен халф също може да бъде привлечено.”

„В Словения са ясни 4 контроли, остава да се уточни само последната. Датите ще ги обяви мениджъра, с който работим, но по принцип са ясни и противниците и датите.”

„Договрите на Чепилов и Абушев са прекратени. Имаме разговори с Джаферович. Той работи по индивидуална програма, каквато му е препоръчал доктора, който го оперира в Хърватия. По негови препоръки, той сам ще прецени кога и как да започне да се натоварва. Това което имам като информация е, че първоначално трябва да наблегне на повече натоварвания и трупане на мускулна маса. Затова той ще остане тук и няма да пътува с нас на първия лагер в Смолян. За втория по всяка вероятност ще пътува с нас”, коментира Ганчев.

„Това, което имам като информация е, че и Овона и Елиаш са добре. Ще преценим в следващите няколко дни на какъв етап са двамата и дали ще могат да започнат пълноценна подготовка”, каза още Ивко Ганчев.