Димитър Иванков направи дарение на клуба по водна топка към Левски и отдели време за Дарик радио да сподели мнението си за подадената от него оставка от Управителния съвет на футболния клуб. Той сподели, че никой не го е търсил за мнение или съвет във времето, когато беше член на УС на Левски. Сподели и причините, накарали го да си подаде оставката.

„Въобще не ми харесва обстановката в клуба, категоричен е Митко Иванков. Въобще как се развиват нещата. Аз бях в Управителния съвет от 5–6 месеца. Бях поканен от Иво Тонев да съм част от УС на Левски. Направи ми впечатление, че никой не се допитва и не иска мнението на никой от УС. Не са ме викали да се съберем и да коментираме каквото и да било свързано с клуба. И мисля, че няма смисъл да седя, след като не мога да помогна с нещо. Аз нееднократно съм казвал, че за мен не е проблем да работя в Левски, отборът на сърцето ми, но тогава, когато виждам някакъв смисъл. Никой не ми е искал оставката. Даже много хора ми казваха, че нищо не работ , а взимам заплата. Не е това начинът, не е това подходът да седиш и лежиш на гърба на Левски. Напротив, ние трябва да помагаме с каквото можем. Още повече,че имаме юбилей тази година. Нещата не ми харесват и не искам да съм в тежест. Това, че няма да получавам заплата или възнаграждения ще облекчи финансово клуба, защото всички знаем, че положението не е много добро, както го каза и собственика г-н Батков.”

През годините Иванков е бил футболист, бил е и фен в агитката на Левски, къде да бъде търсен оптимизъм за бъдещето на Левски. Фенът пита кога и как може да се оправи Левски?

„Факт е,че от 2009 година Левски не върви, категоричен е Митко Иванков. Тогава ни е последната титла. Има нещо сбъркано и това е видно. Още повече, че и резултатите говорят за това. Надявам се в бъдеще Левски финансово да се стабилизира и тогава ще можем да говорим за отбора. Не съм съгласен с това, което се случва в последните години. Да се сменят треньорите през 3 или 4 месеца. На един треньор трябва да му бъде шанс, както бе с Мъри Стоилов и видяхте какви успехи имаше Левски през 2006 – 2007 година. Трябва да има доверие и Левски да бъде едно цяло. Както фенове, така и отбор, така дори и медии, които подкрепят Левски. Това не е тайна за никого. Трябва да бъдем като един юмрук и тогава Левски наистина ще върви нагоре.”

Тодор Батков обяви Елин Топузаков за треньор на Левски до края на сезона. Защо първите реакции бяха, че Топчо ще е поредният употребен?

„По- лошо в Левски не може да бъде, заяви Иванков. Левски може да излезе от тази ситуация с резултати и добри игри. Положението не е розово. Очакват ни трудни мачове. Още в събота играем с Ботев, един сериозен отбор с добра организация. Няма никакви финансови проблеми. Ние сме Левски. Трябва да се вдигнем. Сами трябва да си помогнем. Искрено желая успех на Топузаков. И дай Боже да се справи.”