Легендарният вратар Димитър Иванков, който в момента е член на УС в Левски сподели пред Гонг очакванията си за предстоящата среща с Лудогорец. Очаква се в утрешната среща да се разплете възела около шампионската титла в България. Ето какво заяви Иванков пред Гонг часове преди големия мач на стадион „Георги Аспарухов“:

-Смятам, че Левски има реални шансове да спечели шампионата. Трябва да изиграят подобаващо предстоящата среща и да зарадват своите привърженици. Не е приятно да загубиш финален мач. Ако изключим първите 45 минути, в които Левски не се представи на ниво, смятам, че отборът може да е горд с обрата, който сътвори с човек по-малко. Късметът при дузпите попречи да зарадват милионите си привърженици и ръководството с Купата на България. Аз мисля, че утрешният мач ще е съвсем различен от този в сряда. Публиката ни, както винаги, ще е 12-тия играч за нас. Сигурен съм, че Левски може да се поздрави с успех.

-Има ли достатъчно характери в Левски, които да могат да превъзмогнат разочарованието?

-Те са длъжни да го направят, защото носят синята фланелка. Трябва да го направят. Утре трябва да излязат само с една мисъл, победа в мача. Футболът е игра, в която можеш да претърпиш и разочарование и да не спечелиш даден мач, но ако се раздадат, както го направиха през второто полувреме в мача за Купата на България, никой няма да се сърди, дори и да не спечелим мача. Нашите футболисти са длъжни да дадат всичко от себе си и да победят.

-Говорил ли си с треньорите и футболистите, смяташ ли, че ще успеят да се възстановят и физически?

-Наистина времето за възстановяване е малко, но съм сигурен, че екипът, който имаме в лицето на докторите Мишо Илиев и Жан Филипов ще се справи. Те и треньорският щаб ще си свършат своето, надявам се Левски да изглежда свеж и да направи един добър мач.

-В публиката остана някакво задоволство, въпреки че Купата бе изгубена. Хората видяха характер през тези 120 минути, какво очакваш от феновете?

-Този левскарски дух, който показаха е накарал феновете да отдадат заслуженото на отбора. Разбира се, всички бяхме разочаровани от загубената купа. Сигурен съм, че утре стадионът ще е пълен, още повече, че заради това, че ще правим нова трибуна на Сектор А, сега стадионът е и по-малък. Сигурен съм, че с общи усилия накрая ще се поздравим с успех.

-Въпреки, че си вратар, през годините си бил много дузпи. Какъв съвет би дал на играчите след тези пропуски от бялата точка?

-Съвет не мога да дам, мисля че всеки като застане да бие дузпа, трябва да има психика и умение. Трябва да са спокойни и просто да мислят как топката отива в мрежата.

-Ти лично с какво настроение ще отидеш на мача с Лудогорец?

-Ще отида както и повечето левскари, ще бъда зареден с оптимизъм и амбиция. Искам да направим един добър мач и да се поздравим с успех. За нас има само един резултат, който може да ни задоволи – победата. Сигурен съм, че утре отборът и публиката ще са едно цяло. Ще се стремим към победата. Дай Боже да я постигнем.