Един от основните футболисти на Лудогорец Иван Стоянов даде специално интервю за Гонг няколко дни преди двубоя с Черно море от първия пролетен кръг в първенството. Стоянов призна, че е завършил годината в трагична форма и се надява след подготовката нещата да са различни. „Завърших миналата година, по мое мнение, в трагична форма, надявам се сега да съм се подготвил и да зарадвам феновете. Треньорът може да реши дали ще съм титуляр. От това, че има конкуренция е добре за треньора. При нас беше тежка подготовка. Изиграхме и доста контрола. Надявам се да сме добре най-вече психически, а и физически, пък каквото сабя покаже. Не всеки мач може да побеждаваш. В първия мач срещу бразилците, ако бяхме вкарали дузпата можеше да е друг резултата. Бяхме равностойни, но те си вкараха головете. В другите мачове може би и съдията малко или много влияеше, но това е футбола“, каза Стоянов.

Той засегна и темата „Емил Гъргоров“. „Надявам се да бъдем по-силни. Липсва ни Емил Гъргоров, който се надявам да се оправи по-скоро. Много неща се говорят, но Гъргоров и президента се разбират. Ние от страни нищо не може да коментираме. Жалко ще е, защото без него ще е доста трудно.

Новите попълнения са добри и ще вдигнат класата. Надявам се да се включат добре и да помогнат“, каза още футболистът.

„Мисля си, че тази година ще е по-голяма конкуренцията от миналата. Има 5 равностойни отбора – Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев и Литекс. Зрителите искат да гледат по-равностойно първенство и мачове. Не веднъж съм казвал, че ЦСАК си е ЦСКА и може да се намеси в борбата. От тях си зависи.

Основните мачове този полусезон ще са директните мачове. Мисля, че на всеки тим програмата е тежка“, допълни още Иван Стоянов.

„За нас ще е по-леко, защото няма да участваме в турнира за Купата на България. Надявам се да се възползваме добре и да побеждаваме“, каза още футболистът.

Иван Стоянов коментира и преместването на Етър в неговия роден град Сливен. „Малко знам за преместването на Етър в Сливен. На мен ми е болно за моя град и моя отбор Сливен, който е в жестока криза. Дано след време се стабилизират. За мен е радостно, че ще играя в Сливен, защото гостуваме на Етър. Ще им предложат условия на топ ниво“, допълни Иван Стоянов.