Нападателят Иван Петков е една от емблематичните фигури в тима на Калиакра. Известен с колоритния прякор „магарето”, екстравагантна прическа и неукротим нрав – той е един от футболистите, които имат заслуга за влизането на отбора в А група. От четири години защитава цветовете на българското Каляри, а головете с глава са негова запазена марка.

Броени дни преди старта на първенството 25-годишният футболист говори за емоциите и очакванията от дебюта на тима от Каварна. В интервю за клубния сайт Петков изрази надежда, че неговият отбор ще се представи достойно и ще покаже най-доброто от себе си.

- Вече четвърта година играеш за Калиакра, настрои ли се за А група?

- Да, настроих се и свикнах с мисълта, че вече сме в елита. Доста време мина, борихме се много и най-накрая постигнахме целта си. Осъществихме една мечта, която бе толкова важна за всички. Надявам се да оставим някаква следа, да не сме отбор еднодневка.

- Чак на третия път успяхте да покорите този връх, какво не ви достигаше досега?

- Не ни достигаха много неща, някои от които не се решават на футболния терен. Не ни достигаха точки и най-вече късмет. Първата година загубихме баража, втората завършихме трети, но ето че най-после правдата възтържествува и ние сме в А група.

- Повечето от вас не сте играли в елита, ще се справите ли с напрежението?

- Така е, повечето момчета нямат този опит. Все пак в мачове като тези срещу Локо (Пловдив) и Черно море се видя, че дяволът не е толкова черен. Убеден съм, че с помощта на новите попълнения ще се справим.

- Какво е мнението ти за новите футболисти, как ги приехте в отбора?

- Смятам, че са добри футболисти, момчета и приятели. Приехме ги добре и вече са част от колектива. Надявам се в Каварна да защитят имената, които имат.

- Как премина лятната подготовка, усеща ли се вече някаква разлика?

- Определено има разлика, макар че още не се е усетило напрежението. Остават само няколко дни до първия мач срещу Славия. В отбора има опитни футболисти, които са играли в А група, надявам се те да помогнат на отбора да се справи с това напрежение.

- Започвате с изключително тежка програма, какви са очакванията ти?

- Надявам се да се справим и да излезем с вдигнати глави от тези мачове. Предстоят ни три тежки гостувания в София. За мен важното е да се представим достойно, да покажем най-доброто от себе си, независимо от резултатите.

- Не се представихте убедително в контролите, ще оправдаеш ли очакванията към всеки нападател – да вкарваш голове?

- Да, вярвам, че ще мога. В контролите нямах късмет, а и имаше доста натрупана умора. Надявам се в първенството да оправдавам доверието, което ми се гласува и по този начин да радвам феновете в Каварна – както е било досега.

- Как се сдоби с колоритния си прякор?

- Вили Вуцов ме наричаше „магаре” и прякорът си ми остана от него. Лично аз не знам, каква е причината.