След победата с 3:2 на Локомотив Пловдив при гостуването на Монтана, старши треньорът на „смърфовете” Иван Маринов заяви, че е доволен от мача.

"През второто полувреме, въпреки моите указания, отборът ни спря играта в нашата половина, нещо което аз никога не съм възприемал при всеки един мач”, коментира наставникът на Локомотив.

„Не зная, може би това е нашият български манталитет и може би някои от момчетата останаха с впечатлението, че мачът е приключил, и просто направиха персонални грешки - хаотични топки, които летяха по 40-50 метра и в центъра не се намесиха, поради което отборът на Монтана върна два гола", добави старши треньорът на „смърфовете”.

„Изключително щастлив съм от точките, които завоювахме в един много тежък момент и необходим за Локомотив, но имам доста упреци за игровото поведение през второто полувреме на отбора”, каза още Иван Маринов.

Запитан за състоянието на Даксон, Иван Миронов заяви: "Нормално е да навлиза във форма. Вече тренира месец и половина играе мачове. Вижда се, че е във форма. За Даксон, аз смело мога да твърдя, от професионална гледна точка като преценка, че Даксон е може би като Бардон - двамата най-силни. И съм убеден, че в последните шест мача, които остават, Даксон ще си вдига още повече нивото и ще бъде още по-полезен на Локомотив. Радващо е, че той е изключително мотивиран".

"Георги Божилов е изключително коректно и възпитано момче. Основната причина Георги Божилов да не бъде в групата е това, че последните два дни той не можеше да тренира поради контузия. Това е основната причина. В момента съм преценил, че има футболисти, които стоят по-добре и са в по-добро игрово състояние. Спекулациите по този повод не ме засягат".