Треньорът на Локомотив Пд Иван Маринов се надява, че при гостуването на Монтана неговите футболисти ще покажат духа, който демонстрираха в последните два мача. Според специалиста само така „смърфовете” могат да постигнат успех при визитата си на новака в елита.

Наставникът на „черно-белите” смята, че бившият му тим изглежда доста по-различно в сравнение с миналия сезон.

„Стилът на Монтана сега е друг. Познавам повечето им футболисти, но през лятото направиха качествена селекция и нивото на отбора е по-високо. Под ръководството на Стевица Кузмановски Монтана играе много стриктно тактически във всеки мач. Ние трябва да подходим по същия начин”, коментира Маринов.

Според него отборът не е загубил ритъм заради прекъсването в първенството.

„В контролата с Любимец видях в игрова обстановка много от момчетата, които по-рядко попадат в състава. Някои от тях се представиха добре, други – не. Направих си изводите. Основните футболисти тренираха редовно, свежи са и в добро настроение. Отборът започна да се освобождава психически, след като спечелихме точки в трудни мачове. Надявам се тази тенденция да продължи и да започнем да побеждаваме”, каза още специалистът.

Днес към Локо Пд се присъединява Фелисиен Сингбо, който игра за Бенин в световната квалификация срещу Гана.

От състава на „смърфовете” за предстоящия мач със сигурност отпадат Евертон Джилио – Том и Кирил Акалски. Под въпрос е участието на друг от бразилците – Тиаго. Утре Иван Маринов ще определи групата за двубоя с Монтана.