Почти всички опитни футболисти на Локомотив Пд останаха под тепетата и няма да вземат участие в утрешния мач на своя отбор срещу Беласица. Причината е приоритетният двубой срещу Левски за Купата, който предстои идната сряда.

Така вратарят Стоян Колев, най-възрастните в отбора Илами Халими и Красимир Димитров, абсолютният голмайстор Зоран Балдовалиев и колегата му в нападение Явор Въндев не попаднаха в групата на Иван Маринов за Петрич. В нея не са и други трима титуляри, които обаче са наказани – Йошев, Даксон и Сечков. Контузен е Румен Горанов.

Иван Маринов тръгна за Югозападна България с четирима юноши в състава си, заедно с още няколко футболисти, които все още нямат дебют за Локомотив. От така наречените титуляри с тима пътуват единствено Бачков, Златински и Дани Кики. Малко изненадващо в групата попадна и най-добрият защитник на Локомотив Йордан Милиев. Бранителят виси с 8 жълти картона и при ново официално предупреждение гори за 2 мача. Точно поради тази причина има вариант Милиев да остане на скамейката.

В същото време се разбра, че треньорът на вратарите на Локомотив Любо Шейтанов има няколко предложения за смяна на отбора. Най-скорошното е от Берое и Едуард Ераносян, който иска да го привлече в щаба си. За Шейтанов напират също така и бургаските Черноморец и Нафтекс, като освен това спецът има и оферта от чужбина. Въпреки това обаче Шейтанов в момента се е заел с преговори за привличането на нов вратар в тима, тъй като Стоян Колев заминава за Тревизо през лятото.