Треньорът на Локомотив Пд Иван Маринов сподели своите очаквания за пловдивското дерби, в което неговият тим гостува на Ботев. Той смята, че малкото точки и незавидните места в дъното на класирането няма да попречат на двата състава да изнесат поредния си спектакъл в града под тепетата.

„Зарядът в този мач е ясен. Според мен малкият актив на двата отбора ще направи мача двуостър, защото 3-те точки са жизненоважни и за нас, и за Ботев. Дори двубоят да започне по-затворено, в хода на мача ще трябва да се рискува. Мисля че ще има достатъчно зрелище за публиката. Моите футболисти тренират с огромна мотивация. Няколко пъти ги предупредих да не прегорят от желание, защото това ще се отрази много на играта ни. Почти всички в отбора имат изиграни по няколко дербита и смятам, че ще се справят с емоцията”, коментира Маринов.

Наставникът на „смърфовете” се надява, че в събота ще може да разчита на Даксон и Том , които не играха при домакинската загуба от Сливен. От началото на седмицата бразилците тренираха индивидуално под ръководството на сънародника си Руи Мендес.

„От днес двамата се включиха към основната група. Все още усещат болки, но до мача има още 2 дни и предполагам, че ще са готови. Том не е тренирал пълноценно повече от 20 дни и едва след тренировката утре ще преценя дали да го пусна в игра.”

Дербито със сигурност пропускат Людмил Николов и Деян Комленович.

Треньорският щаб на Локо Пд се е запознал добре с начина, по който „канарчетата” играят под ръководството на Енрико Пичони. На Лаута са наясно със силните и слабите страни на вечния съперник и ще направят всичко възможно да противодействат по най-добрия начин.

„Гледахме няколко мача на Ботев и видяхме как играят. Коментираме с футболистите някои особености в играта им. Ще поставя тактически задачи на моя отбор и ще искам те да се спазват. Предимството на чужденците в Ботев е, че са по-освободени психически от българите. Нашите чужденци са от доста време в отбора и знаят значението на пловдивското дерби. Смятам, че и двата отбора ще бъдат активни на терена и ще направим хубав мач, от който се надявам да излезем с победа”, завърши Иван Маринов.