Треньорът на Локомотив Пд Иван Маринов очаква много труден двубой срещу Левски в неделя. Той е убеден, че шампионите ще излязат на „Лаута” мотивирани до краен предел, за да излязат от кризата.

„Очевидно е, че Левски се намира в тежко положение, въпреки това те са един от двата гранда в българския футбол и съм сигурен, че ще преодолеят кризата. Ако искаме да спечелим нещо от този мач, трябва да бъдем изключително стриктни в тактическо отношение. Знаем слабостите на Левски и ще се опитаме да ги използваме, но съм убеден, че двубоят ще бъде изключителни тежък”, коментира Маринов.

Наставникът на „черно-белите” сподели, че настроението и самочувствието в отбора е повишено след точката, която бе спечелена при гостуването на Пирин.

„Имаме самочувствие да гоним победата срещу шампиона, казал съм и преди, че настроението във всеки един отбор може да се повиши само с добри резултати. Успеем ли да победим Левски, положението, в което се намира Локомотив ще стане значително по-добро”, добави треньорът.

Локомотив Пд ще бъде в пълен състав за мача с Левски, след като травмите на Петър Кюмюрджиев и Красен Трифонов отшумяха, а наказанието на Даксон изтече. В последните две седмици бразилецът тренира по индивидуална програма, с цел да подобри физическата си подготовка.

„Мисля, че Даксон се чувства по-добре. Усещам, че е мотивиран, време е той да покаже играта на която е способен и вярвам, че това ще стане срещу Левски”, завърши Маринов.