Иван Коконов от Ботев Враца ще започне подготовка с Черно море днес. Освен като крило, той може да играе и като атакуващ полузащитник. Коконов ще навърши  22 години през август. Високият 180 см футболист се е подвизавал още в тимовете на Сливен и Славия

Освен него, още четири ще са новите имена на старта на подготовката на Черно море днес в 18 часа. Те са полузащитникът на Черноморец Тодор Паланков, централният защитник на Локомотив Пловдив Кирил Котев, десният външен полузащитник на Монтана – Дани Младенов, десният бек на Миньор Пк Стефан Станчев.

Старши треньорът на Черно море Георги Иванов призна, че с привличането на тези петима играчи селекцията не е приключила. Ще се вземат още ляв бек, който по всяка вероятност ще е чужденец, десен външен халф, опорен полузащитник и централен нападател. Гонг разбра, също че няма да бъде привличано крилото на Левски Милен Василев.

На националите Георги Илиев и Александър Александръв е дадена по-дълга почивка и те ще започнат подготовка на 20-и юни.

След като всички настоящи играчи на варненци минат задължителните функционални прегледи ще заминат на лагер в Банско в неделя.

По време на лагера, който ще продължи три седмици, Черно море ще изиграе 4 контролни срещи. Те са на 25 юни с Черноморец, на 29 юни с Локомотив София, с Пирин Гоце Делчев на 2 юли и на 5 юли срещу Банско.

След завръщането си от лагера „моряците“ ще изиграят една последна контрола срещу Калиакра Каварна, която е насрочена за 13 юли.