Защитникът на Базел Иван Иванов, който спечели приза за Футболист на годината 2013, призна, че е леко изненадан от признанието, като неговият фаворит е бил капитанът на националния отбор Ивелин Попов. Нападателят на Кубан остана на второ място, а тройката допълни Светослав Дяков от Лудогорец.

„Честно казано си имах свой фаворит, но тайно имах надежди, че ще съм поне в тройката. Мислех, че Ивелин Попов ще спечели тази награда. Не съм много емоционален човек, но когато разбрах, че печеля се развълнувах. Изключително горд съм. Голямо признание за мен и моите родители“, заяви Иванов при награждаването си. Призът на защитника му бе връчен от президента на БФС Борислав Михайлов.

„Искам да посветя тази награда на моята покойна майка, която ме е подкрепяла винаги и най вече в тежките ми моменти. Тази награда е за нея. Искам да поздравя треньорите в националния отбор, както и тези в Базел и Партизан, за които играх тази година. Благодаря и на своите съотборници.“

„Искам специално да благодаря и на Васил Петров от Благоевград, който бе мой треньор в Македонска слава, както и на Сашо Йорданов, който бе мой наставник при юношите на ЦСКА. Тези двама човека са ме изградили като личност. Истински признания към тях“.

„Много важно е да не забравяш откъде си тръгнал. Проходих с топката в краката и може би заради уникалното представяне на нашите герои през 1994 станах футболист. Разбира се, че тази награда е пикът в моята кариера. Надявам се да затвърдя това представяне в следващите години от моята кариера. Може би всички момчета и футболисти предпочитат нападателите, но аз имам пристрастия към защитниците - Трифон Иванов, Петър Хубчев и Георги Димитров-Джеки. Тази година най-тежкият ми момент беше трансферът ми в Базел. Беше ми много трудно в първия месец. Сега обаче всичко е наред“, сподели още Иван Иванов.