Родната А група е на път да загуби един от най-качествените футболисти, които се състезават в нея в момента. Става въпрос за капитана на Ботев Иван Цветков, който планира да се откаже от футбола. 

Това разкри самият той в кратко изказване пред вестник "Меридиан Мач". Ветеранът навършва 36 години след малко повече от два месеца и явно вече планира бъдещето си извън любимата игра. 

"Спирам с футбола. Засега поне", беше краткият коментар на най-добрия футболист на "канарчетата", като все пак си остави малка вратичка да изкара още един сезон в професионалния спорт. 

Договорът на Цветков с клуба изтича в края на месеца. Ръководството вече обяви, че му е предложило да удължи престоя му с още една година, но засега няма отговор от опитния играч. Очаква се всичко да стане ясно с началото на подготовката на отбора другата седмица. 

В последните месеци се появиха информации, че Цветков може да се завърне в родния си Пирин и именно там да сложи точка на кариерата си. "Орлетата" се върнаха в А група, а именно те върнаха нападателя в България преди четири години, след като той изкара дълги сезони из Холандия, Турция и Азербайджан.