Капитанът на Ботев Пловдив Иван Цветков удължи договора си с клуба за още една година и ще носи жълто-черния екип до лятото на 2015 г. По този начин опитният голмайстор ще запише третия си сезон в редиците на "канарчетата", информира официалният сайт на тима.

Цветков бе привлечен в Ботев точно преди 2 години, през лятото на 2012-та, като част от мащабната селекция при завръщането на "жълто-черния" тим в "А" група. През изминалите два сезона нападателят се превърна в един от големите любимци на "жълто-черната" публика с изявите си на терена, като още в първия от тях той бе избран за "Играч на сезона" от привържениците на Ботев.

Втория сезон на Иван Цветков в клуба започна по много неприятен начин, след като му се наложи да претърпи операция на аддуктора, заради която 34-годишният техничар бе извън терените няколко месеца и пропусна участието на тима в евротурнирите.

С екипа на Ботев Иван Цветков има на сметката си 21 гола в 55 официални мача. След подновяването на контракта си Цветков ще има възможността да запише дебют с жълто-черната фланелка и в Лига Европа.

Източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив,http://botevplovdiv.bg/Botev-podnovi-dogovora-na-Ivan-Cvetkov-2561.html