Иван Цветков направи първите си пълноценни тренировки с топка от началото на лагера на Ботев в Гърция. Нападателят изкара без проблем двете занимания в петък, но въпреки това медицинският щаб ще продължи да следи изкъсо неговото състояние, съобщава официалният сайт на „канарчетата“.

Както и в дните досега, „канарчетата” използваха различни терени сутринта и следобед. По време на първата тренировка за първи път от началото на седмицата над Александруполис заваля дъжд, който обаче не наруши плановете на Станимир Стоилов и екипа му. В заниманието отново бяха съчетани кондиционната подготовка и играта с топка.

През деня дъждът постепенно се усили, но спря точно навреме, за да може втората тренировка да се проведе на мек терен и при добро време.

Следобед отборът бе разделен на две групи, като в едната от тях попаднаха шестима футболист. Това бяха Веселин Минев, Данчо Христов, Тодор Неделев, бразилците Артур Енрике и Вандер Виейра, и Николай Павлов, които останаха във фитнеса на хотела, където работиха с кондиционния треньор Михайло Шекероски.

В същото време съотборниците им загряха с квадрат на терена, на който ще се играе първата контрола срещу Свиленград, след което заниманието продължи с игра, а в неговия край футболистите упражниха и мерника си с удари.