Ботев Пловдив победи с 2:0 у дома последния в класирането Миньор Перник и изпревари ЦСКА в битката за третото място в А група.

И двата гола за канарчетата вкара Иван Цветков, който вече има девет попадения през този сезон и се изравни на върха в подреждането при голмайсторите с Базил Де Карвальо от Левски.

След скучно първо полувреме на стадион Христо Ботев, което ще се запомни с едно добро положение за Тодор Неделев, всичко най-интересно се случи през втората част.

Само три минути след почивката, когато Неделев проби много добре по дясното крило, навлезе в наказателното поле и подаде към непокрития Иван Цветков, който с техничен удар от точката на дузпата откри резултата.

В 54-ата Миньор остана с човек по-малко на терена. Окечуво бе изгонен от съдията Радан Мирянов, след като направи грубо нарушение срещу Йордан Христов и получи втория си жълт картон в срещата.

Тимът на Ферарио Спасов се възползва от численото си преимущество и вкара втори гол в 76-ата минута. Иван Цветков получи брилянтен 50-метров пас от централния защитник Ангел Рахов, овладя, финтира бранител и с втория си гол в мача Цветков фиксира крайното 2:0.

С този успех Ботев Пловдив излезе на трето място в класирането с 24 точки от 12 срещи, изпреварвайки с две точки ЦСКА. Лидерът Лудогорец Разград е с 29 точки. Миньор Перник остава последен със само 6 точки през този сезон.