Вратарят Черноморец Иван Чворович получи травма в лакекната става през миналата седмица и оттогава тренира с болки в контузената ръка.

Треньорът на вратарите Любомир Шейтанов и лекарят на отбора Росен Харизанов решиха Чворович да пропусне мачът с пловдивчани, за да не се усложни контузията му, информира официалният сайт на клуба.  

Възможно е юношата на Партизан Белград да не участва и в оставащите мачове до края на полусезона. Въпросът, който стои на дневен ред пред ръководството на клуба, е дали Чворович да претърпи хирургическа интервенция на лакетната става веднага или да се изчака до края на сезона. Възстановяването ще продължи около 20 дни и ако операцията се извърши без забавяне, 22 годишният страж на Черноморец ще може да започне нормално подготовката за следващия сезон.

От групата за двубоя с Ботев отпаднаха още Тодорин Димитров и Стамен Ангелов. Останалите 20 футболисти в отбора са здрави и за пръв път от началото на полусезона Димитър Димитров ще може да избира 18-те за мача, измежду почти всички свои състезатели.

Днес играчите направиха тренировка на стадион „Черноморец”, след което заминаха за традиционния режим в хотел България. Двубоят с Ботев е от 19 часа, а входните билети за мача са с цена от 2 лева.