Халфът Иван Цанков пристигна на проби в Локомотив Пловдив и днес сутринта направи първата си тренировка на Лаута. Цанков е на 25 години и играе на поста дефанзивен полузащитник, информира официалният сайт на „смърфовете”.

Той е със статут на свободен агент, тъй като е разтрогнал договора с предишния си отбор Нафтекс. Футболистът ще остане в отбора докато старши треньорът Иван Маринов прецени добре неговите качества. Днешното занимание, освен контузеният Мартин Сечков, пропусна и Деян Комленович, който е с висока температура. Бразилецът Том премина снощи обстоен преглед, който установи, че травмата в рамото не е сериозна и днес халфът се пусна наравно с останалите си съотборници. На облекчен режим продължава да тренира Емил Стоев заради полученото още миналата седмица разтежение.

Междувременно стана ясно, че юношите на Локомотив Пд, родени през 1993 година, ще играят утре приятелски двубой срещу сборен отбор на немската провинция Долна Саксония. Мачът е на централния терен на Лаута от 14,00 часа. Контролата е уредена благодарение на дългогодишното сътрудничество между „черно-белите” и футболния съюз в Долна Саксония.

Миналата година една от формациите на саксонците също изигра приятелски двубой на Лаута и спечели с категоричното 3:0. Немският тим ще тренира на стадион „Локомотив” и в четвъртък, след което заминава за столичния комплекс „Царско село”, където ще изиграе още два двубоя – срещу юношите на Славия и срещу националния тим на България, родени през 1994 година.