Досегашният помощник-треньор Иван Атанасов беше утвърден за старши треньор на новака в А група Спортист Своге, съобщава БТА.

Той поема отбора от Стефан Колев и е третият треньор на новаците за сезона, които започнаха с Александър Александров.

Иван Атанасов е бивш вратар на Локомотив София, Спартак Варна и Академик София, а работи като треньор в Спортист Своге от четири години.

Това е негов втори период като старши треньор, след като беше начело на тима през 2007/2008. Тогава свогенци бяха в зоната на изпадащите на полусезона, но в крайното класиране завършиха 6-и с много силни мачове напролет. Иван Атанасов има лиценз Про и преди да започне работа в Спортист Своге е бил асистент на Добромир Жечев в клуб от Саудитска Арабия.

"Да, наистина разговарях с ръководството и се разбрахме аз да водя отбора. Знам, че дебютът с отбора в А група ще бъде срещу Левски, но не се плаша от такива неща. Да играеш с Левски в такъв момент има и плюсове, и минуси. Но аз живея с футбола, познавам момчетата много добре, защото съм с тях от дълго време, потвърди информацията Атанасов. В предишния ми период ситуацията беше почти същата. Нещата отиваха на изпадане от втора дивизия, шефовете се бяха отчаяли. Но в крайна сметка през първата година завършихме 6-и, а на следващата влязохме в А група".

Спортист Своге заема 14-о място в класирането след 9 кръга със 7 точки, спечелени от 2 победи, 1 равенство и 4 поражения.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.