Вратарят Ивайло Василев бе любезен да даде интервю за официалната програма на мача Левски – Черно море.

- Ивайло, предстои двубой от турнира за Купата на България срещу Черно море. Какво е мнението ти за този мач?

- Няма лесни мачове. Без значение дали е за купата или първенството. Всеки отбор излиза дори и в контролна среща на 100 процента мобилизиран срещу Левски, така че няма място за подценяване. Ние искаме да вземем купата и трябва да спечелим. Мачът няма да е никак лесен, но смятам, че ще победим.

- Преди известно време Левски загуби от същия съперник с 1:4 във Варна за Купата на България в мач, изпъстрен с груба игра и спорно съдийство. Смяташ ли, че трябва да се търси реванш?

- Мисля, че това няма да се повтори. Ще се отнесем напълно сериозно към мача. Нашето желание е да решим спора още в София, на Герена, пред наша публика. Няма да отпишем и реванша.

- Какво мислиш като цяло за турнира за Купата на България, кои са фаворитите и по-добре ли е да се играят две срещи, а не само една, както беше миналата година?

- Това е добре, че има по два сблъсъка. По този начин ще можем да играем повече мачове. Един от претендентите – Лудогорец, отпадна. Ние ще направим всичко възможно да грабнем трофея.

- В последните два мача ти беше титуляр на вратата на Левски. Доволен ли си от играта си?

- Много съм щастлив. Винаги съм мечтал да играя за Левски. Чувствам се много добре. Така е и с всеки футболист на сините, който излиза на терена и играе за този отбор.

- Имаше ли напрежение у теб, когато трябваше да пазиш срещу Лудогорец в Разград?

- Имаше малко напрежение преди мача, но не и по време на играта. Не мога да кажа, че съм доволен, щом сме загубили. Влязох напълно концентриран, но винаги може да се даде и повече. Допуснах два гола, а щом като вратарят е последната преграда, значи имам и аз вина. Мисля, че при втория гол бих могъл да се намеся и по-добре. Ударът беше отдалеч и можеше да се спаси.

- Какво ти казаха съотборниците ти след двубоя?

- Всички ме подкрепиха – от ръководството, треньорите до съотборниците. Всички застанаха зад мен. Казаха ми да гледам напред и че има и такива мачове. Това е футболът. Аз лично винаги и във всеки момент съм готов да играя за Левски. Има напрежение, но в нашия спорт именно в това е тръпката.

- Как се чувстваш в отбора?

- Мисля, че колективът е много добър. Няма млади, стари, чужденци или българи. Всички сме сплотени. Чувствам се много добре. За всички целта е една – да станем шампиони и да вземем купата…