Опитният защитник Ивайло Петков ще пропусне следващите два мача на Литекс през есенния полусезон - това са двубоите срещу Черноморец (Балчик) за купата на страната и срещу Калиакра от последния есенен кръг в А група.

Бившият национал получи травма при победата над Локомотив (София) с 1:0, когато беше заменен още в 9-ата минута. Днес той премина обстоен преглед, но за сериозността на травмата лекарите предпочитат да изчакат резултатите от изследванията и тогава да дадат прогноза колко време ще отсъства. 34-годишният Петков има травма в коляното и най-лошите опасения са, че дори може да се наложи хирургическа интервенция.

По този начин проблемите пред Любослав Пенев се задълбочават, тъй като от 20 дни извън строя са опитните халфове Небойша Йеленкович и Сандриньо. Добрата новина за треньора на шампионите е сравнително леката контузия на основния защитник Александър Барт и всички в щаба се надяват той да бъде на линия за гостуването в Балчик за купата на страната. В мача с Локомотив (София) той получи разтежение и също излезе още преди почивката.

В игра за Литекс се очаква да се появят Пламен Николов и универсалният босненски боец Джемал Берберович, чиито наказания изтекоха. Пълноценни тренировки с отбора започна и младото дясно крило Страхил Попов, който пък имаше леко разтежение в адукторите.

След мача с Локомотив (София) футболистите получиха два дни почивка и утре след обяд подновяват тренировките. Старши треньорът Любослав Пенев ще работи с крайно ограничена група, тъй като от отбора липсват осем национални състезатели и четирима контузени.