Главният разследващ полицай на случая Юсеф Рабех Чавдар Георгиев, заяви че наказанието за шофиране с алкохол в кръвта от над 1,2 промила е 3 години затвор, а при чисто досие - пробация.

„Алкохолната проба е доста над допустимата. Сутринта е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие. При отзоваване на сигнала, колегите са установили, че катастрофиралият автомобил е управляван от Юсеф Рабех”, коментира главният разследващ.

„При рутинна процедура по тестване на съдържанието на алкохол в издишвания въздух е установено съдържание над 1,2 промила. Предстои доклад на прокуратурата. Започва бързо полицейско производство и се уведомява прокуратурата и ако се докаже концентрацията на алкохол в кръвта продължава производството, а ако е под се прекратява. Рабех е дал кръв”, добави главният разследващ случая с Юсеф Рабех.

„Той обяснява, че е употребил алкохол и е тръгнал да се прибира. Законът предвижда до три години лишаване от свободна, а ако човекът не е осъждан се заменя наказанието с пробация, тъй като деянието, ако се окаже, че е престъпление се счита, че е извършено в пияно състезание и е умишлено”, допълни Чавдар Георгиев.