Полузащитникът на ЦСКА Йордан Юруков изрази задоволство от представянето си от началото на зимната подготовка на „червените”. Вчера халфът успя да се разпише  във втората контрола на „армейците” срещу румънския Унирея в международния турнир в Пего, Испания.

 

Юруков също сподели, че се надява да успее да се върне в първия тим на ЦСКА след тежката травма, която го извади от терените през есента. Халфът допълни, че никога не се е плашил от конкуренцията и приема това за нещо нормално в тим като ЦСКА.

  

„Като цяло съм доволен от двубоя срещу Унирея защото взехме този мач, който беше наш първи в турнира и бе добре да го спечелим за самочувствие както и да можем да играем на финала. Дали в началото на подготовката или в края ще се сблъскаме с по-сериозни противници. Всички тренират много здраво и смятам, че няма голямо значение кога ще се срещнем.”, коментира Юруков.

 

Във втори пореден мач от началото на подготовката ЦСКА бележи гол от статично положение. В първия мач на „армейците” в Турция точен от фаул бе Георги Илиев.

 

„Мисля, че във всеки отбор, в който има повече добри изпълнители на статични положения е добре, както за треньора, така и за всички нас. Дано във всеки мач, всеки който застава зад топката при такива положения да има късмет да вкарва, защото това е голям плюс за отбора”, продължи халфът.

 

„След тежката контузия вече се чувствам добре. Има малко умора, все пак това ми е първа подготовка след травмата. Всичко е наред, след като изпълнявам всичко, което се изисква от мен значи съм добре. Можеше да взема участие в последните мачове, но с треньорите решихме и лекарския щаб решихме да изчакаме паузата. Все пак бяха много кални терените и по-добре беше да изчакаме до пролетта. Мисля, че ще успея да се преборя, за да се върна в тима. Никога не съм се страхувал от конкуренцията. В ЦСКА това е нормално. Колкото повече конкуренция има, толкова по-добре. Ще се боря колкото мога. Всичко, което зависи от мен ще го дам”, завърши Йордан Юруков