Юристът на ЦСКА Радостин Василев коментира днес спорните ситуации около „червения“ клуб и делата, които се водят в момента. Според него дългът на ЦСКА към Черноморец по трансфера на Мишел Платини е в размер на 170 хил. евро главница с падеж 30 юни 2012 година. В момента се води дело за ДДС в размер на 102 хил. Евро.

„Дори да загубим делото общия дълг ще е 272 хил. евро. Много по-малък от това, което твърдят в Черноморец. Те коментират някакви лихви, които може да се формират само, ако има 1000 години забавяне на плащането“, заяви Василев.

Другият спорен момент е около опитващия се да разтрогне договора с ЦСКА Иван Караджов. “Иван Караджов входира в администрацията намерение за прекратяване на договора. Дългът, за който претендира не е реален. Получихме искова молба от адвокат Петър Величков. В момента делото е в Районния съд София. Ако съдът сметне, че договорът не е прекратен той няма да получи възнаграждения за периода, в който не е бил в ЦСКА. Ако съдът реши, че договорът е прекратен и на по-горна инстанция се получи същото, то той може да премине във всеки клуб.

Освен това, обаче за него се дължи компенсация за формиране и развитие в размер на 45 000 лева. Който иска да го вземе, трябва да ги плати. За момента сега само може да тренира с Локомотив Пловдив или който и да било друг клуб, защото електронният му сертификат е в ЦСКА“, коментира Василев.