Президентът на Рилски спортист Юри Галев заяви след изненадващата победа над Вихрен, че неговите момчета са спечелили благодарение на добрата си игра и безпристрастните отсъждания на рефера. Шефът на тима от подножието на Рила планина каза, че за разлика от чуждия съдия, който свири в Сандански, в българското съдийство ситуацията не е нормална.

„На футболния съюз не му е работата да командва съдийската комисия” – каза Галев – „Избрахме нов президент и сложихме, какво беше, със старите такова… нов бардак. Не става, Боре Александров е най-дъртата к***а, ако става на въпрос, а той просто не става човека.

За мача с Вихрен президентът заяви:

„Това беше поредната бомба, която хвърлихме за наша радост и за съжаление на някои хора в българския футбол. Отдавам нашата победа на добра игра, която направиха моите момчета. Имахме чужд рефер и за победата допринесоха точните отсъждания, ако беше някой наш рефер нямаше да бъде така, 100% съм сигурен и 100% щяхме да загубим този мач. Предпочетох да похарча малко по-повече пари за рефер от чужбина, моите неща се потвърдиха. Не искам да назовавам имена, но доста от хората се досещат, засега ви го запазвам в тайна.”

Какво още казва Юри Галев за безмилостната борба за изпадане, за предстоящата битка с Марек, за екскурзиите за морето и за разликите между българските и чуждите съдии можете да чуете в приложения аудио файл.