Юношите (старша възраст) на Черноморец (Бургас) ще участват на турнир в германското градче Ергенцинген, което се намира в планината Шварцвалд- провинция Баден-Вюртенберг.

Организаторите съобщиха пред БТА, че малките акули са единия от двата нови отбора в турнира, който ще отбележи тази година своето 39-о издание. Турнирът събира юноши до 19 години, като осемте тима ще бъдат разпределени в две групи по четири. Мачовете ще се играят от 22-и до 24-и май тази година, като все още не е ясно каква формация ще изпратят от Бургас заради участието на тима във финалите на републиканското първенство.

Участието на младите таланти е осигурено от бившите играчи на Щутгарт Красимир Балъков и Фреди Бобич, които сега работят в Черноморец. Другият нов отбор в турнира е юношеската формация на африканската държава Буркина Фасо, чийто треньор е от региона.

Миналогодишният победител- швейцарският Тун, отказал участие с мотива, че поколението им сега е доста слабо. В група 2 водач е финалистът от последното издание- Майнц'05, а останалите състави са Ергенцинген, Ред Бул (Залцбург, Австрия) и ОФК Београд (Сърбия). В група 1 са съставите на Буркина Фасо, Черноморец (Бургас), Айнтрахт (Франкфурт, Германия) и тимът на близкото село Наголд.