Локомотив (Пловдив) ще вземе юношески национал от Грузия на проби. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на клуба Атанас Узунов. Той поясни, че 18-годишният футболист ще пристигне в Пловдив в средата на месец февруари и ще бъде огледан от старши треньора Ясен Петров. Ако грузинецът бъде харесан, той ще бъде привлечен и пратен да се готви с юношите старша възраст на Локомотив Пловдив.

В същото време стана ясно, че група от 26 футболистa, сред които Карим Израилов и освободения от ЦСКА бразилец Тон заминават за втория подготвителен лагер на Локомотив Пловдив в Анталия. По време на престоя си в Турция „смърфовете” ще изиграят четири контролни срещи, като техните съперници ще бъдат на 6 февруари с Полония, на 9 с Чехлалул, на 12-ти с Видзев и на 14-ти с Амкар Перм.

„Основната задача пред нас по време на лагера ще бъде да изградим игровия облик на отбора”, заяви треньорът на „черно-белите” Ясен Петров и добави: „Вече имаме конкуренция във всички линии на терена и аз не мога да не съм доволен от този факт. Израилов и Тон показват добри качества, а освен това са и млади, а Локомотив се нуждае точно от такива футболисти.”

„Черно белите” ще пътуват до Истанбул с автобус от където ще хванат полет за Анталия. Лагерът приключва на 16-ти, когато отборът се прибира в Пловдив, където ще тренира до началото на пролетния полусезон. В този период „смърфовете” ще изиграят последните си две контролни срещи като техни съперници ще бъдат втородивизионните Сливен и Миньор Раднево.