Холандският футболист от турски произход Яшар Такак, който в момента е свободен агент, подписа днес с последния в А група Етър 1924. Той е роден  през 1982-а година и в сайта на виолетовите се твърди, че има над 100 мача в Ередивизи. Справка в статистическите сайтове показва, че високият 171 сантиметра Такак има общо 115 мача в първите две дивизии на страната.

Такак е юноша на ПСВ Айндховен, но никога не е играл за пъпрвия отбор. Той пристигнал във Велико Търново и веднага подписал договор до края на сезона с опция за продължаване.

Яшар Такак е роден на 4 март 1982 г. в Ден Бош Холандия и е от турско-арменски произход. Висок е 171 см и тежи 73 кг.

Продукт е на елитния ПСВ Айндховен, откъдето по-късно е преостъпен на Цволе (2003-04), на РКС Валвийк (2004-05) и НЕК (2005-06), а после преминава във Витес и ВВВ-Венло. През миналия сезон е играл във втородивизионния холандски Камбуур, където обаче е играл точно 8 мача. Според сайта на Етър 1924, Яшар Такак е плеймекър.

"Бях играч на ПСВ, имам доста мачове в Еередивизия. Познавам старши треньора Сердар Даят от Холандия, докато играех във Витес. Чувствам се комфортно на всеки пост в средата на терена. Знам, че Етър 1924 е на последно място, целта ми е да помогна да вземем точки и да се придвижи по-нагоре в класирането. Искам да усетя и атмосферата в България. В кондиционно отношение нямам проблеми, тренирал съм на сто процента и се чувствам много добре", коментира самият играч

"Познавам го като играч на Витес, неговият тогавашен треньор ми е много добър приятел. Като холандец той знае моите тактически изисквания, ще направи всичко на терена и е тук, за да ни помогне, коментира Сердар Даят.

Яшар Такак е играл в Холандия заедно със Сержиньо Грийн и Иван Цветков, от които има впечатления за България.

"Познавам няколко холандски играчи, които са били в България, така че имам представа. За България знам от Сержиньо Грийн, с когото бяхме заедно във Валвайк", играли сме заедно и с Иван Цветков в Цволе. След като разговарях със старши треньора Сердар Даят и изпълнителния директор, съм убеден че това ще е полезна стъпка за мен в развитието ми като футболист", добави опитният полузащитник.