След тежка катастрофа едва на 19 годишна възраст почина футболистът от детско-юношеската школа на Берое Стамен Николаев Колев, съобщава официалният сайт на клуба.

Катастрофата е станала около 21:40 часа вечерта на 31 март 2008 г. в началото на село Подслон. Автомобилът Audi A3, който е бил управляван от 18-годишна съученичка на Стамен (също загинала при катастрофата), е излязъл извън пътното платно и се ударил в електрически стълб, а след това в дърво, преобърнал се по таван в канавката и се запалил. Пожарът е загасен от екип на РСПБЗНСтара Загора. Двамата млади хора обаче са загинали на място.

Стамен Николаев Колев е роден на 27 февруари 1989 г. и е от град Ямбол. Той бе част от формацията на Берое юноши старша „А” възраст водена от Борис Киров. Игра на поста полузащитник. Най-голямата мечта на Стамен бе да играе в мъжкия тим на Берое и всеки ден се бореше да постигне тази своя цел. Той обаче си отиде твърде млад. Всички негови съотборници бяха шокирани от новината за смъртта на Стамен. Берое загуби един перспективен млад футболист, привърженик на тима и верен приятел.