Управата на Ботев (Пловдив) ще решава за случая с Юнес Хамза след консултации с юристите на клуба. Това съобщиха от ръководството на "жълто-черните", потвърждавайки информацията на "24 часа", че тунизийският футболист Юнес Хамза е осъдил Ботев (Пловдив) за 40 000 евро плюс лихвите. Делото бе гледано във ФИФА и завърши с успех за бившия нападател на "канарчетата".

"Това е наследен казус. Юристите на клуба ще се запознаят с решението на ФИФА и ще информират ръководството на Ботев какви стъпки да предприеме", коментираха шефовете на пловдивския клуб.

Юнес Хамза бе продаден от Ботев на Лудогорец, като в договора му имало клауза, според която тунизиецът трябва да получи 10% от трансфера. От пловдивския клуб обаче не превели на играча сумата и той успя да ги осъди.

За него имаше истинска война със Стяуа, която в крайна сметка завърши в полза на Лудогорец, като от Ботев са получили 400 000 евро за играча си. След това обаче имало още едно споразумение, според което той се отказва от всякакви претенции. То обаче е с по-задна дата и ФИФА приема, че то е за прикриване на положението и да се избегне плащането.

Плащането на парите на Хамза, който в момента играе за румънския Конкордия, трябва да бъде в едномесечен срок, като в противен случай ще бъде стартирана наказателна процедура срещу пловдивчани за евентуалното отнемане на точки./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS