Опитният халф Юлиян Петков, който повторно ще защитава емблемата на Калиакра заяви, че вижда огромно развитие в каварненския клуб и призна, че пази хубави спомени от предишния си престой. В интервю за клубния сайт бившият капитан на Академик подчерта, че победите на отбора ще бъдат най-силен стимул за хората да идват на стадиона.

- С какви чувства се връщаш в Калиакра и какво те накара за втори път да избереш този отбор?

- Пазя хубави спомени от предишния си престой в Каварна и определено се връщам с много положителни чувства. Това е един прекрасен град със сериозни хора. Налице са всички необходими предпоставки отборът да върви напред. Основната причина е Цонко Цонев. Уважавам го като човек, като личност, уважавам всичко което прави за футбола. Върнах се да дам своя принос за достойното представяне на Калиакра и да помогна с каквото мога.

- За последно игра в Академик – един от преките конкуренти на Калиакра, можеш ли да направиш някаква съпоставка между двата отбора?

- Няма база за сравнение, Калиакра е на светлинни години напред в много отношения. Академик притежава добър колектив, който допоследно се бореше и направи всичко възможно да се спаси, но ми се струва, че за съжаление шефовете не го желаеха. Каварна е малък град, въпреки това виждате, какво се прави за футбола. Учуден съм, че изобщо се стигна дотам Калиакра да се бори за оцеляване.

- Измина доста време от първия ти престой на стадион Калиакра, сигурно много неща са се променили...

- Разликата е огромна. Сега хората повече се интересуват от футбол, идват на тренировките и се вълнуват, какво се случва с отбора. Направен е изкуствен терен, има чудесни съблекални, личи си, че се работи в положителна насока.

- А какво още може да се направи, за да идват повече хора на стадиона?

- Единствено с победи ще накараме хората да идват на стадиона. Когато отборът играе добре и побеждава, хората ще са доволни и ще идват да ни подкрепят. Така и ние ще имаме повече самочувствие и ще бъдем по-уверени. Всичко е взаимно свързано и усилията трябва да бъдат насочени в една посока.

- Как върви подготовката, сработват ли се новите попълнения?

- Подготовката върви добре. В четвъртък е първата ни контрола, а в един мач най-добре ще проличи, доколко се сработва отборът. В тима има много млади момчета, които са надъхани да се доказват. Ще изиграем много контроли, вярвам, че до старта на първенството ще се сработим идеално.

- Какво очакваш от повторния си престой в Каварна?

- Амбициите ми, както и миналия път, са големи. Каварна, отборът и хората тук заслужават много. Калиакра трябваше да влезе елита още първия път, тогава не ни достигна късмет. Не искам да давам прогнози, но вярвам, че когато се работи правилно, резултатите няма да закъснеят и тимът ще се представи по-добре от изминалия сезон.