Италианските медии обърнаха внимание на Ботев, който според думите на Димитър Христолов и Франческо Салерно ще се подготвя в Италия. Според изданието calciomercato.com снощи отборът е пристигнал в селцето Стекато Ди Кутро в южна Италия, където ще се подготвя тима. „Отборът пристигна вчера в 20 часа и ще се подготвя десетина дни край Кротоне. Тимът е поверен на Филипо Ди Пиеро”, се казва в изданието. Най-интересното в статията е твърдението, че този сезон отборът се бори за изпадане, но следващия ще се бори за участие в европейските клубни турнири.

„Сега има много футболисти на разположение на треньора”, коментира пред изданието Малу Мпасинкату. „Има италиански футболисти, които са на проби и търсят място в титулярния съста. Сред тях е нападателя на Кастел Ди Санго Александро Еспосито, както и десния бранител на Пескара Кристиан Зарини. Ръководството на клуба се опитват да решат всички проблеми, за да може да продължи участието в първенството”, се казва още в calciomercato.com.

Проверка на Гонг в Интернет показа, че треньорът Филипо Ди Пиеро в никакъв случай не се слави с добра визитка. 45-годишният треньор е водил предимно аматьорски отбори от долните италиански дивизии като Кита Ди Кастело, Мелфи и за последно няколко години в Нуова.

Гонг потърси за потвърждение Франческо Салерно, който заяви, че с отбора се подготвят 17 футболисти, които са само чужденци, а българите няма да ходя в Италия, но ще се присъединят направо в България. Според Салерно отборът ще е тук на 20 или 21 февруари.