Италианският бизнесмен Дарио Ермакора може да поеме управлението на Локомотив Пловдив. Ермакора е бизнес партньор на Александър Тасев, като двамата кроиха планове за строителството на стадион „Локомотив”. Още преди убийството на Александър Тасев двамата с Дарио Ермакора са били на среща при кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков, където са обсъждани вариантите за концесията на спортното съоръжение. Ермакора е съдружник в една от най-големите световни компании за линии за алуминиеви и пластмасови профили със седалище в Удине. Италианецът за последно бе в Пловдив по време на двубоя между ветераните на Локомотив и Удинезе, като дори получи травма по време на двубоя.

Близки до клуба разкриха, че все още е рано да се вземе решение относно идването на Ермакора в Пловдив. Всичко зависи от развитието на собствеността на Локомотив. Според близки до клуба, за да дойде италианецът всички проблемни въпроси трябва да са разрешени и да има план за развитието на отбора. В момента обаче на Лаута са изградени два лагера в борбата за власт. Единият е свързан с Емил Наков, а във втория гравитират кумеца на Александър Тасев Станимир Велев, Христо Бонев и вицепрезидента Кузман Маринков.

Очаква се въпросът около това, кой ръководи в момента и кой ще ръководи отбора от тук нататък, да се реши в близките няколко дни.

В същото време вицепрезидентът Кузман Маринков заяви, че на този етап се отлагат пробите на Дани Кики във Фиорентина. Футболистът трябваше да пътува утре, но това ще стане по-късно, тъй като шефът на скаутите на „виолетовите” Антонио Де Витис тепърва ще решава, кога да са пробите. Маринков разкри още, че в клуба все още не са постъплави пари по трансферите на Алекс във Фиорентина и Стоян Колев в Тревизо. Миналата седмица е пристигнал факст от „виолетовите” относно трансфера и съпругата на Александър Тасев Таня Раденкова трябва да реши, кога да започне изплащането, което ще е по график.