Един от най-големите производители на спортна екипировка в Италия „Леджеа” по всяка вероятност ще облича Локомотив Пд. Днес собственикът на „черно-белите” Александър Тасев и вицепрезидентът Кузман Маринков бяха на среща с представители на италианската фирма, и по-късно днес се очаква да бъде финализирана сделката.

Италианският спортен концерн облича 4 отбора в серия „А” - Катания, Месина, Ливорно и Асколи, както и националния отбор на Босна и Херцеговина.

Трима юноши на „черно-белите” ще подновят тренировки с тима, след като отбора се върне в Пловдив. Това са Стайко Стайков, Петко Атанасов и Тодор Тодоров. Те ще заемат мястото на поне четирима играчи, които ще бъдат освободени или преотстъпени. В началото на следващата седмица Маринов ще обяви дали ще остави в тима македонския нападател Зоран Балдовалиев, като шансовете той да намери място в състава са големи. В понеделник към отбора ще се присъедини и защитникът Цветомир Радев.

С контузии са Ангел Йошев и Игнат Дишлиев, които могат да пропуснат съботната контрола на Локомотив срещу Миньор Бобов Дол, която ще стартира в 11 часа.

Днес в ранния следобед бразилецът Алекс Дос Сантош замина за Флоренция с полет през Рим.