Само два месеца, след като стана президент на Локомотив Пд истината за Левент Назифоглу лъсна. Нещото, за което се говореше под сурдинка в Пловдив, бе потвърдено официално снощи, когато Назифоглу връчи молба за сдаването на поста президент на Локомотив. А именно – турският бизнесмен Левент Назифоглу не е действителният човек, който даваше парите в клуба.

Стана ясно, че Назифоглу бе използван като лице на Локомотив Пд с имиджа си на бивш вратар на Галатасарай, с бизнес в Турция и България, известен във футболните и най-вече „черно-белите” среди.

Истината е, че на практика други хора в действителност финансират клуба. Кои са те обаче май не е много ясно. На практика Локомотив по документи се води на Галя Топалова и Зеки Байрам, а Левент Назифоглу дори няма акции в акционерното дружество. Този факт бе публична тайна в Пловдив в последните 60 дни, но умишлено не бе разгласяван, за да не се нагнетява допълнително обстановката.

Въпросът е, защо бе нужно всичко да се върти около името на Назифоглу, който освен всичко друго трябваше да се бори и за любовта на феновете, които така или иначе не го приемаха най-вече заради произхода му.

Новият, а на практика и стар началник в пловдивското Локо - Галя Топалова, вече обяви, че в клуба няма да има никакви катаклизми. Ние сме склонни да й вярваме, защото бе ясно, че от бившия вратар на Галатасарай май нищо не зависеше и до момента.