Искрен Писаров спечели приза "Футболист на феновете" за месец март, съобщава BeroeOnline. Роденият в Габрово футболист игра на ниво във всички срещи на "зелените" от началото на пролетния полусезон, а попадението му във вратата на ЦСКА класира Берое на полуфинал за Купата на България. Победителят по традиция ще получи плакет и беройска халба.

До последно десният краен бранител Здравко Илиев дишаше във врата на Писаров, но в крайна сметка юношата на старозагорци остана втори. Трети са нареди друг възпитаник на детско-юношеската школа - Иво Иванов.

През март Берое изигра пет срещи от "А" група и един двубой в турнира за Купата на България. В тях възпитаниците на Илиан Илиев завършиха наравно 0:0 у дома с ЦСКА, а след това победиха в Сливен Черноморец (Бургас) с 0:2. Последва домакинско поражение от Локомотив (Пловдив) с 0:1. При гостуванията във Варна на Черно море и Спортист (Своге) "зелените" завършиха съответно наравно 0:0 и спечелиха с 1:2 без голяма част от титулярите до момента. В последният ден на март Берое елиминира ЦСКА в турнира за Купата на България с попадение на Искрен Писаров в 72-ата минута.

На базата на тези резултати феновете определиха за №1 през месеца Искрен Писаров. Известният с прякора си Хеслера футболист събра актив от 422 точки. През март нисичкият на ръст футболист се разписа на два пъти – във вратата на Черноморец (Бургас), а след това с негово попадение Берое изхвърли ЦСКА за купата. Достоен конкурент на победителят през март бе Здравко Илиев, който спечели 395 точки в класацията. След напускането на Александър Александров през зимата синът на шампиона с Берое през 1986 година Илия Илиев се утвърди като неизменен титуляр в дясната зона на защитата. Със стабилната си и сърцата игра Здравко Илиев спечели доста фенове и остави бившият си конкурент в забвение. С 208 точки третата позиция спечели Иво Иванов. Централният защитник, който е пренебрегван от националният селекционер за сметка на далеч по-слаби футболисти игра на високо ниво през март и е с основен принос за добрите изяви на беройци. Четвърти със 194 точки се нареди опорният полузащитник Петър Костадинов, който изживява втора футболна младост в Стара Загора. Пети с актив от 89 точки е още един от бързо израстващите футболисти – Атанас Атанасов. Шеста позиция феновете отредиха на голмайсторът на тима Георги Андонов, който събра 68 точки. Седмо и девето място съответно с 51 и 38 точки заеха двамата вратари Боян Пейков и Теодор Скорчев, а между тях се нареди капитанът Слави Жеков с 49 точки. Десето място зае Диан Генчев, а място по-надолу е младият полузащитник Антонио Хаджииванов, който отбеляза първото си попадение в "А" група при гостуването на Спортист (Своге). Дванадесетата позиция си поделиха Дончо Атанасов, Иван Чергев и Симеон Минчев.