Иво Иванов е „Футболист на феновете" за есенния полусезон 2009/10. Той успя да извоюва първото място в анкетата след като в нея гласуваха 550 привърженика на Берое в сайта Beroe Online. 487 от вотовете бяха валидни, след като бяха потвърдени чрез уникален код получен по eлектронна поща. Общите точки на Иванов са 2609, само 80-ина повече от тези на втория в класацията - Георги Андонов. Челната тройка се допълва от капитана на отбора Слави Жеков. Анкетата се организира за шеста поредна година.

Иво Иванов ще получи статуетка за първото си място, както и беройска халба за бира осигурена от сайта на първата тренировка на отбора след паузата. На нея с плакет и халба ще бъде награден и Дончо Атанасов, който спечели приза за декември.

Класирането за футболист на феновете за полусезона се извърши на базата на гласовете, които бяха получени в анкетата, която течеше от 19 декември 2008 г. до последните секунди на изминалата година и резултатите от месечните класации.

Досега призовете за футболист на есенния полусезон са грабвали Слави Жеков (сезон 2004/05 и сезон 2008/09), Виктор Шпишич (сезон 2005/06), Ваня Дзаферович (2006/07) и Даниел Беконо Н’дене (2007/08).

Иво Иванов бе гръбнака на защитата на Берое. Той успя да хване окото на Мъри Стоилов в националния отбор на България. Бранителят е и сред най-желаните за трансфер футболист. Номинираният и за „Спортист на Стара Загора" от общината е в полезрението на Черноморец и Левски.