Нападателят на Левски Христо Йовов е получил травма на глезена по време на контролата срещу Хасково, играна в събота. Той се включи като резерва в последните десет минути от мача и получи удар в крака, като сега изпитва болки. Халфът Георги Сърмов пък се оплаква от хранително натравяне. Младокът снощи е повръщал, като очевидно е станал жертва на лоша храна.

Двамата пропуснаха играта с топка на днешната сутрешна тренировка, но взеха участие в беговите упражнения. Йовов и Сърмов успяха да изпълнят предвидените им задачи, въпреки проблемите.

Спортно техническият щаб направи здраво занимание за шампионите след вчерашната почивка. Екундайо Джаейоба направи допълнителни бегови отчески самостоятелно, защото имаше да наваксва.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че няма да използва националните си състезатели за предстоящата контрола с Видима Раковски, която е предвидена за сряда. Най-вероятно в спаринга ще се включат част от преотстъпените футболисти по други клубове. Тези играчи ще стартират подготовка днес на стадион „Георги Аспарухов”, като привиканите са Иван Тодоров, Антон Вергилов, Христо Лемперов, Четин Сайдула и Антонио Павлов.

Тази вечер част от левскарите трябва да уважат феновете си в Ботевград, които ще открият фен-клуб „Гунди”.