Нападателят на Левски Христо Йовов коментира след загубата от Чес Юнайтед днес след изпълнения на дузпи, че не вярва поражението да се отрази психологически на тима.

В редовното време двубоят на Герена приключи при резултат 6:6, а при дузпите участниците на М Тел Мастърс бяха по концентрирани. Вратаря на сините Георги Петков, който този път игра като полеви игра, си вкара автогол.

„Подценихме мача с Чес Юнайтед и както се видя това ни изигра лоша шега. При дузпите е късмет както знаете, но това е положението. Надявам се да си вземем поуки. Вижда се, че през целия сезон изпитваме затруднения, но явно това е от треньорското ръководство.”

„Видя се, че силата на Георги Петков не е като полеви играч, а като вратар. Случват се тези неща. Не видях Иванчук как е бил дузпата, защото играех шах в този момент, но явно човекът има спортна злоба. Това е хубаво за спортистите. Не вярвам тази загуба да ни се отрази психологически на нас футболистите, не знам обаче за треньорите. Ще гледаме видеозаписите в съблекалнята и тогава ще коментираме по-конкретно”, пошегува се нападателят на Левски.

Докато Левски мереше сили на зеления терен срещу Чес Юнайтед, Йовов се потеше срещу Веселин Топалов и Широв на шахматната дъска.

„Този път двамата се редуваха, но е важно да стане забавно и да има весели моменти. За тях беше важно да се разведрят. Специално в шаха едва ли някой може да ми помогне от Левски, може би единствено като фенове.”