Христо Йовов изрази надежда, че Левски ще тръгне във възходяща линия още от първия мач от сезона. „Не мога да пророкувам, какво ще се случи. Мисля, че това са едни от най-силните мачове, които Левски е играл някога в предсезонната си подготовка”, заяви в интервю за Гонг Бижутера.

Асът на българските шампиони смята, че в състава на „сините” има достатъчно нападали. „Колко голове вкарахме миналия сезон – 96? Отборът играе нападателно и има нападатели. След като имаме такава голова успеваемост, значи няма причина да се притесняваме за атаката. Виждаме, че и младото поколение, което идва, е амбицирано и иска да се доказва”, коментира Йовов.

Нападателят смята, че отново сериозни конкуренти на Левски за титлата в българския шампионат ще бъдат ЦСКА и Литекс. „И двата отбора правят помпозна селекция и със сигурност ще предявят особени претенции към първото място. Левски гради това нещо много години и ще го даде много трудно на някой друг. И ако си мислят, че само една селекция може да направи един тим шампион, се лъжат. По-скоро бихме се притеснявали от Локо Сф, които запазват състава си с изключение на Генков”, коментира Йовов.

Българският национал каза, че по-високите според информациите заплати в ЦСКА няма как да демотивират футболистите на Левски. „Сядаш на масата и шефът ти казва „да” или „не”. Ти трябва да бъдеш доволен от това, което си си извоювал. Ти си преговарял за пари и не трябва да се сърдиш на никой друг. Парите не играят роля във футбола, а само в живота”, обясни нападателят.

„Левски вдигна доста летвата и искрено се надявам да запазим нивото. А ако можем да го вдигнем, ще бъде много по-добре за нас. С всяка година има много повече публика на нашите мачове. Това означава, че играем по-добре. Дано имаме просто малко повече късмет в евротурнирите. Но нека да минем първия квалификационен кръг и тогава ще мислим за нещо друго. Ако отново влезем в Шампионската лига, ще бъде страхотно. Това е удоволствие не само за привържениците на Левски, но и за всички останали. Непростимо е да си фен на футбола и да не се радваш, когато идват велики отбори в твоята страна. Ако влезем в най-комерсиалния футболен турнир, се надявам да направим нещо, с което да се запомним”, заяви Йовов.