Футболистът на Левски Христо Йовов е убеден, че „сините” ще спечелят вечното дерби с ЦСКА тази неделя. Нападателят на шампионите заяви пред Гонг, че най-важното сега за него и Левски е да спечелят срещата, за да върнат интригата в родното първенство.

„Очаквам да стане един добър двубой и да се събере публика, за да се получи истинско дерби. Разбира се, очаквам и победа на Левски”, категоричен бе Христо Йовов.

„Равенството на ЦСКА с Черноморец ни помогна значително, защото разликата в точките ставаше по-голяма. Това ни оправи малко настроението, но не може да го върне, след като ние не успяхме да победим Локо Сф. Разбира се, че евентуалната ни победа срещу ЦСКА ще изиграе много добра роля от психологическа гледна точка. Дано всички го осъзнаем”, допълни Йовов.

Колкото до „червените” и моментното състояние на тима футболистът на Левски заяви: „Гледах ги в евротурнирите, но не мога да кажа, че съм запознат в детайли, но след като са на първо място и не са загубили мач, означава че притежават някаква класа. Нямам представа на кой пост ще играя. Важното е да спечелим. Дали ще играя или не, ще стане ясно в неделя.”

„В интерес на истината при последното дерби имах предчувствие, а сега не мога да кажа, но то идва в деня на мача. Но най-важното е не кой ще отбележи, важното е да победим и да върнем интригата в първенството”, сподели още Йовов, който донесе победата на Левски в последното издание на вечното дерби.

„Със сигурност теренът на Националния стадионВасил Левски”е много по-добър. Мисля, че и двата клуба трябва да са доволни от този факт. Понякога обаче има нещо, което не ни оставя да си развием потенциала, защото в някои двубои да вкарваме по 4-5 гола, а в други създаваме само по едно положение. Нещо не е както трябва, но това не е моя работа”, допълни нападателят на Левски.

Относно жребия на българския национален отбор за квалификациите за Мондиал 2010, Йовов каза: „Жребият е добър. Оказа се, че тези точки, които спечелихме се оказаха много важни и успяхме да попаднем във втора урна. Всеки вероятно се радва да види такава група за България. Със сигурност Италия е един от отборите, които предлагат едни от най-качествените футболисти и това ще е много добра проверка за това докъде сме стигнали.”

Накрая футболистът на „сините” отново се върна към темата за вечното дерби межди Левски и ЦСКА: „Дербито си е дерби, тръпката е една и съща и винаги е хубаво когато побеждаваш. Дори и да не спечелим, има много мачове, така че това няма да означава край, но ако не победим тогава нещата може би се изпускат от контрол. Но аз мисля, че ще спечелим и мисля, че всички са убедени в това.”