Новият вратар на Левски Боян Йоргачевич е преминал специални спортно-технически тестове, които са дали зелена светлина за неговия трансфер на „Герена“. Вратарят е впечатлил с показателите си за бързина и отскокливост, което е помогнало на „сините“ да го одобрят.

Вчера Йоргачевич премина и медицински изследвания, които показаха, че е здрав и ще започне подготовка от утре с отбора на Стойчо Стоев.
В следващите седмици, по време на зимната подготовка, сърбинът ще се бори за титулярно място с Пламен Илиев, който изглежда, че остава в Левски. „Сините“ търсят начин за раздяла с Кристиян Наумовски, който беше резерва.

В кариерата на Йоргачевич има няколко любопитни момента. Той има седем мача за Сърбия зад гърба си, а един от тях е срещу България. Най-силната му изява за „репрезентацията“ е срещу Италия на 7-ми октомври 2011 година, а двубоят завършва 1:1 и е европейска квалификация. Най-тежката загуба в кариерата на вратаря е с 1:7 от Рома. Мачът е от Лига Европа, а Франческо Тоти бележи три пъти в мрежата на новия „син“ страж.

На 10-ти май 2010 година сърбинът печели Купата на Белгия с екипа на Гент. На финала в Брюксел пред 40 000 зрители отборът на Йоргачевич печели с 3:0 срещу Серкъл Брюж, а сърбинът играе пълни 90 минути.

Два сезона по-късно новият вратар на Левски става втори в Белгия, но като играч на Брюж, а титлата отива в ръцете на гранда Андерлехт.