Съдийската комисия към Българския футболен съюз спря правата на Георги Йорданов и Таско Тасков за неопределено време. 

Двамата съдии ръководеха двубоите между Левски и Литекс съответно за първенството и от турнира за Купата на България. Със спрени права е и асистент съдията Николай Стайков.

Припомняме ви, че при първия двубой за Купата, Литекс спечели с 3:0, като от щаба на „сините” имаха сериозни претенции за отменен гол на Владимир Гаджев. В последвалата среща от шампионата пък поради претенции на ловешкия тим към главния арбитър Георги Йорданов, се стигна до това главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов да накара своите футболисти да напуснат терена в края на първото полувреме.

Ето и пълното решение на съдийската комисия:
„На свое редовно заседание, проведено на 17.12.2015г., след обстоен анализ на съдийството на срещите от 1/4 финала за Купа България между отборите на ПФК “Литекс“ Лч и ПФК “Левски“ Сф и срещата от XX кръг на „А“ ПФГ между отборите на ПФК „Левски“ Сф и ПФК „Литекс“ Лч, Съдийската комисия при БФС реши:
За незадоволително представяне и нееднакъв критерий при налагане на лични наказания, СК спира съдийските права, за неопределено време, на съдиите Георги Йорданов, Таско Тасков и на асистент съдията Николай Стайков.”

 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS