Получилият контузия в мача срещу Литекс в първия пролетен кръг Йордан Тодоров заяви, че очаква да е напълно готов за мача срещу Спартак Варна в петък.

- Пропусна мача с Беласица, възстановен ли си, как се чувстваш?

- Още не съм възстановен на 100%, но мисля, че до мача в петък ще съм напълно възстановен и ще съм готов да помогна на отбора.

- Стартира ли добре отбора и има ли какво повече да се желае?

- Щом сме на първо място, значи всичко е наред.

- Старши треньорът говори ли с вас, доволен ли е?

- Той каза, че сме си свършили работата. Можеше и малко по-добре срещу Ловеч, да зарадваме публиката, но това е футболът и Ловеч е добър отбор.

- В Петрич феновете издигнаха плакат „Няма да позволим това, което се случи през 2006-а”.

- Не мога да коментирам, само мога да обещая, че ще дадем всичко от себе си. Мога да обещая, че ще дадем всичко от себе си, както аз, така и моите колеги и да се надяваме, че ще вдигнем титлата.

- Беше близо до трансфер в Динамо Букурещ. Защо не се получи?

- Не знам. Може би съм нямал късмет. Може би така е било писано – да остана в ЦСКА, но аз съм щастлив и не искам да се връщам назад. Щом не е станал трансфера, значи нещо е имало, но пак казвам, щастлив съм, че останах в ЦСКА.

- Не е ли по-добре, че можеш да вдигнеш титлата с ЦСКА и след това да търсиш твоето развитие някъде другаде?

- Нека да не избързваме, има още мачове, но за мен винаги ще е чест да играя за ЦСКА. Нека не избързваме за титлата, нека да играем мач за мач и то ще си дойде.

- Защо гласно не искате да кажете, че титлата 99% е ваша?

- Защото е футбол, защото топката е кръгла, защото всичко става. Както водим с осем точки, всичко може да се обърне, но ние сме длъжни, защото хвърлихме много пот и труд през миналата година и сега трябва да затвърдим това, което сме направили и да станем шампиони.

- Работил си с Пламен Марков, това плюс ли ще е за да попаднеш в националния?

- Това може да го реши г-н Марков. За мен ще е чест, ако ме покани да играя за България. Винаги съм участвал на 100% и съм давал всичко то себе си. Нека да оставим треньора да прецени, кой му е необходим за националния отбор.

- Какво мислиш за групата, в която сме за световните квалификации?

- Мисля, че България и Италия ще се класират. Не мисля, че ще имаме проблеми защото притежаваме отлични футболисти.