Защитникът на Лудогорец Йордан Минев рядко дава интервюта, но се съгласи да говори пред Гонг по време на лагера на отбора в Испания. Минев е един от най-постоянните футболисти на българския шампион, а освен това е основен играч при избора на Любослав Пенев за националния отбор. Миналата година един глас не стигна на Минев да вземе приза за защитник на 2013 година. Той коментира състоянието на отбора, мачовете с Лацио, битката за титлата и големия брой мачове, които Лудогорец изигра през есента.

„През есента изиграхме над 40 мача. Сериозно количество се събраха. В края бяхме рухнали психически и физически. Не беше леко, но се оправихме. Ние разполагаме с дълга скамейка и не вярвам това количество мачове да ни е попречило чак толкова много. Според мен за другите отбори подобен цикъл ще е проблем. Сега обаче имахме почивка и отново влязохме в подготвителен етап и мисля, че до двубоя с Лацио ще сме напълно готови за новата порция мачове. Времето до мача с италианците е малко, но се надявам, че ще влезем в оптимална форма“, заяви Минев.

„Мога да си пожелая да няма повече контузии. Знаете, че вчера и Георги Терзиев получи травма, дано всичко е наред с него. Надявам се всички защитници да се оправят до мачовете и да са на разположение. В подготовката до момента играем срещу здрави отбори, залагат на физиката. Играем мачовете при силен вятър и дъжд, което не е добре за играта, но пък съперниците са сериозни. Последните две контроли трябва да ги изиграем все едно да мачове от първенството, за да влезем в необходимия ритъм“, заяви Минев.

„Първо мислим за мачовете с Лацио, после ще мислим за важните двубои с Ботев и Литекс. Всъщност всеки един мач е важен за нас. Няма място за отпускане. Определено няма да бъде леко“, каза футболистът.

Относно предстоящия сблъсък с Лацио Минев заяви: „Всеки ден гледаме мачове на Лацио. Сериозен отбор с добри футболисти. Може само да спечелим от този мач. Наистина Лацио играе малко по-различна схема с трима защитници в линия. Неприятно е за нас, когато играем срещу такъв отбор. Трябва да се противопоставим. В контролите до тук Рубин започна така мача, трудно се ориентирахме в началото, но с течение на времето влязохме в ритъм. Аз лично се надявам, че ще сме по-силни от есента. Дори да не сме по-силни, ако държим това ниво мисля, че всичко ще е наред“, каза футболистът.

Той допълни, че не се интересува от съперниците за титлата и се чува единствено с брат си Веселин Минев от Ботев Пловдив. „Гледам си нашия отбор. Надявам се, че ще станем шампиони. Разполагаме с добър отбор, но ще бъде труден сезон“, заяви Минев.

Футболистът призна, че все още няма впечатление от новия кондиционен треньор Серхио Марти, тъй като не е имало време за по-сериозни занимания от негова страна.