Йордан Милиев започна последен подготовка от наличните играчи на Левски, защото бе ангажиран с националния отбор на България. Данчо бе посрещнат с тренировка, която включваше тежки бегови упражнения. Той даде интервю за Дарик радио, в което разказва за състоянието си, за предстоящия сезон, за амбициите Левски да спечели трофей и дали наличието в хотела в Правец на красиви момичета пречи на работата на футболистите.

„Чувствам се добре, отпочинал след тежкия сезон, който имахме”, заяви Милиев. „Наложи ми се да почивам малко повече защото имах ангажимент към националния отбор. Трябваше да имам тренирвоки още 8 дни и затова треньорското ръководство ми отпусна още малко почивка. Вече започнах пълноценно тренировки. Всичко е наред, запознах се с новите футболисти. Чувствам се добре и започвам да влизам във форма.”

Милиев не бе пощаден от Георги Иванов и още на първото му занимание бе пуснат да бяга наравно с останалите.

„Вчера ме посрещнаха добре с едно тежко бягане, но това е работата ми”, с усмивка прие Данчо тежкото първо занимание. „Старая се да давам всичко от себе си защото ни чака отново доста труден сезон. Трябва да се подготвим добре, защото тази подготовка е доста важна за тежките ни мачове в бъдеще в квалификациите в Лига Европа и вътрешното първенство. Трябва да сме максимално подготвени за това предизвикателство, да дадем всичко от себе си, за да можем да печелим в тези мачове.”

През изминалия сезон много критики отнесе защитата на Левски, в която основен играч е Милиев. Ето неговото мнение по въпроса.

„Ние просто практикувахме един по-офанзивен футбол и затова от време на време се пропусвахме”, счита Данчо. „В крайна сметка когато играем доста открито, е твърде вероятно да грешим. В мачовете, в които играхме по-затворено, показахме добра игра и по-малко грешахме. В крайна сметка се стараем да изчистваме грешките си, за да можем да се развиваме и вървим напред.”

Две години Левски не е спечелил трофей и феновете искат следващото първенство да е успешно за „сините” в тази насока на титла и купа.

„За клуб като Левски две години без шампионска титла е доста голям период”, категоричен е Милиев. „Трябва да се реваншираме на феновете, да поправим тези наши грешки и да ги зарадваме тази година с едно добро участие в евротурнирите и трофей през този сезон.”

В хотела, където е настанен отборът на Левски, има и една дузина млади и красиви кандидатки за званието „Мис България 2011”. Как съчетават футболистите съжителството с миските и дали Данчо вече има фаворитка за момиче, което другата седмица да спечели короната.

„Финалистките в конкурса Мис България 2011 не ни пречат с присъствието си”, категоричен е Йордан Милиев. Ние сме дошли тук да си вършим нашата работа, а те си вършат тяхната. Приятно е когато има такива условия, това е един страхотен хотел, в който идват не само миски, но и футболисти, а има и хора от Министерство на финансите, и други организации. Заради добрите си условия, хотелът е постоянно пълен. Не съм гласувал са никое момиче, още не съм си избрал моята фаворитка за Мис България 2011.”