Защитникът Йордан Милиев сподели в интервю за официалната програма на мача Левски – Любимец, че вече всеки съперник пристига на „Герена“ психически необременен, с идеята, че няма какво да губи срещу „сините“.

Данчо, какви са очакванията ти за предстоящия мач с Любимец?

Задължително трябва да победим, защото изоставаме с точковия актив. Любимец показаха, че не са за подценяване. Изненадаха доста отбори. Играят и добър футбол.

Противникът загуби при последното си гостуване в гр. Гоце Делчев с 2:5. Феновете могат ли да очакват изразителна победа за Левски?

По принцип мач с мач не си прилича. Напоследък на Герена всеки отбор идва психически необременен. Тук има страхотен терен, който предразполага за добър футбол. Всички пристигат с мисълта, че няма какво да загубят и от психическа гледна точка са доста спокойни. Затова и повечето успяват да покажат добра игра. За съжаление, допуснахме отборите да идват и с цел да печелят точки, което преди няколко години беше немислимо. Преди всички се стремяха да загубят с по-малко голове. Сега се заканват да печелят точки. Аз се надявам, че с времето отново ще се променят нещата и Левски с добри игри и резултати ще респектира своите противници и те ще стискат палци да паднат с малка разлика.

Левски все пак спечели срещу Ботев Пловдив, победи категорично и Литекс...

Това е така. Надявам се и занапред да показваме добри игри не само в домакинските мачове, но и в гостуванията, защото тази година се насъбраха доста изгубени точки, което виждате, че ни тежи много. Отразява ни се и върху играта, върху настроението, върху психиката на целия отбор. С победите лека полека ще си върнем увереността и се надявам в края на шампионата да сме там, където ни е мястото.

На какво се дължи промяната в играта в последните мачове?

Успяхме малко или много да сплотим колектива. Но детайлно за играта не искам да говоря, това трябва да го направят треньорите. Наистина има подем и това се вижда и от резултатите. Когато те са добри, има по-ведра атмосфера, нормално е и самото настроение в съблекалнята и във всеки един футболист да е повишено.

Има ли интрига в първенството?

Разбира се. Личното ми мнение е, че до последно няма да се знае кой ще изпадне и кой ще стане шампион. Според мен шампионатът е доста завързан. Особено с мачовете, които предстоят в плейофите. Всяка седмица ще има дербита и ще станем свидетели на сериозни сблъсъци. Може да се получи въртележка и всеки отбор от първата седмица да попадне в челото на класирането.