Вратарят Йордан Господинов игра последния сезон за Калиакра и заедно със съотборниците си изживя всички тежки моменти, през които премина тима от Каварна, за да запази мястото си в А група. Данчо сега е в почивка, но чака и оферти за нови футболни предизвикателства.

„Договорът ми с Каварна приключи с края на това първенство и в момента съм свободен агент”, заяви за Gong.bg „Йордан Господинов. Сега използвам почивката си пълноценно. Малко релакс и чакам да видя накъде ще се развият нещата с нов отбор. Принципно имам някакви идеи за бъдещето ми. Има някакви неща, които са на ниво разговори. Дано да стигнем до по-напреднала фаза и да стигна до договор.”

След като е играл през годините за няколко отбора, как Данчо оценява престоя си в Каварна?

„Мисля, че положително трябва да оценя престоя си в Каварна”, счита Господинов. „Постигнахме основната ни цел, която имахме там. Отборът остана в А група и смятам, че сме си свършили работата по-възможно най-добрия начин.”

Данчо е играл за няколко отбора и има ли момент, който се е запазил в съзнанието му най-добре?

„Във всеки един отбор съм имал страхотни моменти, откровен е Данчо. Като започна от Нефтохимик. После престоя ми в Левски, макар там да бях съвсем за кратко, но имам много приятни спомени оттам.Изкарах няколко страхотни години в Литекс. В Славия, а и сега в Каварна, независимо, че целите на отбора бяха оставане в групата, а не нещо повече. Постигнахме си целта и си тръгвам с много приятни спомени от Каварна.”

Как се чувства Йордан Господинов след толкова години във футбола и дали има още какво да даде на любимата игра?

„Естествено да мисля,че имам сили и възможности да покажа нещо още по- добро, откровен е Данчо. Футболното ми бъдеще е пред мен. Сега съм доволен ,че съм със семейството ми, със съпругата ми и детето ми.Видях се с много приятели и близки хора, с които не успях да се видя през последната година, защото живеех в Каварна. Радва ме да съм с близките ми хора. Още малко да се стопли времето и се надявам да опитам и морето.”