Вратарят Йордан Господинов се извини на половинката си Ралица Колева, че на 14 февруари ще гледа футболен мач вместо да бъде с нея. Това се случи на официалното откриване на кампанията на „Скъпа, обичам и футбола”.

Днес на Моста на влюбените пред НДК в София PUMA отправи предизвикателство пред футболните фенове в България, които в Деня на влюбените ще гледат мачове. От 1 до 8 февруари 2010 г. всеки запалянко, който иска да умилостиви приятелката или съпругата си за това, че точно на Св. Валентин ще прекара няколко часа пред екрана, вместо да посвети 100% от вниманието си на нея, може да се включи в конкурса за най-оригинални извинения „Скъпа, обичам и футбола!”. Най-добрите предложения ще бъдат оценени от компетентно жури от експерти и любители на футбола в България и ще получат специални награди.

Старт на инициативата поставиха високопоставени членове от Българския футболен съюз, представители на фенклубовете на водещите отбори от българското първенство, почитатели на футбола от медиите, както и съпруги на изявени български футболисти. На събитието присъстваха пресаташето на БФС Павел Колев, известният футболист Йордан Господинов със съпругата си Ралица Колева, Христо Георгиев (Фен Клуб ЦСКА), Борис Маринов (Фен Клуб Славия), Иван Иванов (Фен Клуб Локомотив Сф), изявените спортни журналисти Едуард Папазян, Веско Вълчев, Йордан Георгиев и Йордан Кроснаков, които са част от журито на конкурса.

Гигантската футболна топка, която ще събира любовни извинения на най-популярните места в София, е точно копие на модела, одобрен от ФИФА, с който ще играят отборите в българското първенство по футбол през 2010 г.